Re: Daňové přiznání a DOPP
Ano, jen u těch řádku 43 a 91 záleží na tom, jaké má další příjmy, nebude v nich jen ten příjem z dohody, případně srážková daň.
A pokud mu vychází vratka daně, do přiznání DPP zahrňte, i když to povinné není.
A ví ten pan podnikatel, že musí kromě přiznání podat i přehledy pro zdr.pojišťovnu a správu soc.zabezečení?
Paní Mirko děkuji. Jinak zaměstnán nikde nebyl a příjem z podnikání má tak malý, že mu z něj nevychází žádná daň. Tak že mu vychází k vrácení těch sraženým 420 Kč. On je to mladý kluk a ke všemu umělec - keramik. Ti nejsou moc pro normální život a natož na vyplňování papírů. O přehledech ví a prý mu to někdo taky slíbil, do toho se já pouštět nebudu, o tom nevím vůbec nic.
OT. I tak jste se postavila odpovědností na roveň daňových poradců. Jen, na rozdíl od daňových poradců, nemáte pod sebou peřinku v podobě profesního pojištění odpovědnosti. Za zpracování Přiznání k dani z příjmů svému známému budete odpovídat podle NOZ § 5 a § 2950. Uvedené §§ doporučuji k pročtení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 3. 2018 11:16
Dobrý den, každý rok si dělám DP sobě, protože mám ještě příjmy z pronájmu a tak jsem kývla známému, že mu udělám DP taky. Podniká a už jsem se zarazila, náklady uplatňuje % to vím ale měl 1 dohodu o provedení práce, která mu byla zdaněna srážkovou daní (nepodepsal prohlášení). Myslím, že by jí v přiznání měl mít a tu odvedenou daň mu vrátí (z podnikání mu nevychází). Prosím poraďte mi do kterých řádků se to píše. Dohodu měl na 2800 a daň je 420 Kč. Omlouvám se, nejsem účetní a toto jsem nedělala. Kdyby nebyl tak nešťastný, nikdy bych se do toho nepustila.
Děkuji za jakoukoliv radu