Solidární daň a překročení odvodů

• (neregistrovaný)

28. 3. 2018 20:55

Dobrý den,

řeším situaci, kdy zaměstnanec vystřídal během roku 3 zaměstnání. Nové zaměstnavatele neinformovat o předchozích příjmech, strhávali mu tedy standardně sociální pojištění dál. Zaměstnanec přesáhl limit 1.355.136,- , podáváme tedy DP. Tím, že odvedl více než musel na pojistném na sociální zabezpečení, zvýšil si i základ daně ze závislé činnosti a zbytečně bude platit 15 % z částky zaplacené na sociálním navíc.
    Máte s tím nějaké zkušenosti, nebo má poplatník z hlediska daní smůlu? Co se týká přeplatku na sociálce, o ten požádáme.

Děkuji moc za pomoc!

Alice

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2018 22:40

EvaLi (neregistrovaný)

Re: Solidární daň a překročení odvodů
      Jsem zvědavá, jestli se k tomu někdo troufne vyjádřit. Zajímavá situace a já její řešení nevím. Chci se jen vyjádřit k tomu, že poslední zaměstnavatel postupoval v souladu se zákonem, takže správně. Není povinností zjišťovat příjmy z minulých zaměstnání a ani není povinností zaměstnance tuto skutečnost hlásit. I když měl nestandardně vysoký příjem, ani nemusí tušit, že nějaké limity existují.

• 28. 3. 2018 23:05

.. (neregistrovaný)

Zálohová daň a překročení maximálního vyměřovacího základu
      Zdroj: Verlag Dashöfer
      https://www.pamprofi.cz/33/zalohova-dan-a-prekroceni-maximalniho-vymerovaciho-zakladu-uniqueidmRRWSbk196FNf8-jVUh4ElbwbxjXlw96fGKZjNOaQMw3d2wLmq8sSg/

• 29. 3. 2018 8:31

alice2 (neregistrovaný)

Moc děkuji za info, jsem zase o něco chytřejší:-). Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).