Re: Solidární daň a překročení odvodů
Jsem zvědavá, jestli se k tomu někdo troufne vyjádřit. Zajímavá situace a já její řešení nevím. Chci se jen vyjádřit k tomu, že poslední zaměstnavatel postupoval v souladu se zákonem, takže správně. Není povinností zjišťovat příjmy z minulých zaměstnání a ani není povinností zaměstnance tuto skutečnost hlásit. I když měl nestandardně vysoký příjem, ani nemusí tušit, že nějaké limity existují.
Re: Solidární daň a překročení odvodů
Moc děkuji za info, jsem zase o něco chytřejší:-). Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
28. 3. 2018 20:55
Dobrý den,
řeším situaci, kdy zaměstnanec vystřídal během roku 3 zaměstnání. Nové zaměstnavatele neinformovat o předchozích příjmech, strhávali mu tedy standardně sociální pojištění dál. Zaměstnanec přesáhl limit 1.355.136,- , podáváme tedy DP. Tím, že odvedl více než musel na pojistném na sociální zabezpečení, zvýšil si i základ daně ze závislé činnosti a zbytečně bude platit 15 % z částky zaplacené na sociálním navíc.
Máte s tím nějaké zkušenosti, nebo má poplatník z hlediska daní smůlu? Co se týká přeplatku na sociálce, o ten požádáme.
Děkuji moc za pomoc!
Alice