Re: výdaje procentem a vratka soc.poj.
ale uměl, jenže na takovouhle blbost se těžko odpovídá!
Víte jestli platba soc. pojištění je daňovým výdajem?
Pokud to nevíte je docela drzost (nebo blbost) se sem s takovým
dotazem obracet. Zkuste si tipnout, kdy Kalous zrušil ZPP a SPP
jako daň. výdaj! Pro superblbce kteří jsou na OA drhý den:
Pokud není platba daň. výdajem, nemůže být vratka daň. příjmem.
Re: výdaje procentem a vratka soc.poj.
Ano, to vím, že to dávno není daňově uznatelný výdaj. A také jsem si to pro sebe tak zdůvodnila, že ani vratka není zdanitelná. U DE bych nepochybovala, ale zaváhala jsem z důvodu uplatnění výdajů procentem.
ALE jedná se o moje vlastní daňové přiznání, tedy nedělám ho pro nikoho jiného než pro sebe, abych Vás uklidnila.
Upřímně řečeno, už se tu odpovídalo na mnohem pitomější dotazy :-))). A že je můj dotaz DRZOST nebo BLBOST? Tak to už vůbec nevím, jak to myslíte, přece když Vás tolik iritoval, stačilo si ho nevšímat. Nicméně Vy evidentně nevíte, co to drzost přesně je. Takže drzost je např. Vaše odpověď na můj slušný dotaz :-))))))))))). A že je to ode mě blbost se takhle tady ptát, to Vám samozřejmě brát nebudu, ponechám Vám tu radost, že Vy tak blbý nejste :-))))).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 3. 2018 14:13
Dobrý den, chtěla bych se zeptat:
pokud OSVČ uplatňuje výdaje procentem, je pro ni vratka přeplatku na sociálním pojištění zdanitelným příjmem nebo ne?
Děkuji.