Re: doklady parkování-mohu všechny najed
Podnikatel ve smyslu FO, vedoucí účetnictví?
Do uzavřených měsíců již nemůžete. Pak záleží na tom, zda na každý paragon vystavujete extra výdajový pokladní doklad, nebo zda vystavujete výdajové pokladní doklady, kde je uvedeno více výdajů / paragonů. Před lety jsem to tak dělala, ale práce s extra vyplněnou tabulkou byla navíc, klient mi to nezaplatil. Jeden výdajový pokladní doklad = jedna položka, bez ohledu na počet paragonů v tabulce. Dnes mám dohodu že mě klienti platí "paušálem", takže toto mě již netíží. Máte na výběr, co paragon, to výdajový pokladní doklad. Nebo co paragon, to řádek v "hromadném" výdajovém dokladu. Sama dnes kvůli přehlednosti řeším tak, že co paragon, to výdajový pokladní doklad. A za určité období pak vytisknu výdajové pokladní doklady. Jsou maličké, na stránku se jich vejde cca 8 - 10.
Jak to řešíte u ostatních výdajů? Podle dotazu nepředpokládám, že by Vám klient předával s paragony a lístečky i výdajové pokladní doklady.
Děkuji za odpověď. No, řeším to právě tak, že doklady dávám za měsíc dohromady, čili doklady DM, PHM atd. vždy na jeden výdajový doklad, dělám to pro známého, takže tady to není otázka plateb, ale spíš toho, jak to udělat prakticky, napadá mě to prostě dát do posledního měsíce, platil to za svoje, teď přinesl parkovací doklady, takže to zaúčtuji 518/211, aby to měl v nákladech, ano?
T.
Děkuji
>
>>>Jak to řešíte u ostatních výdajů? Podle dotazu
>>>nepředpokládám, že by Vám klient předával s paragony
>>>a
>>>lístečky i výdajové pokladní doklady.
>>Děkuji za odpověď. No, řeším to právě tak, že doklady
>>dávám za měsíc dohromady, čili doklady DM, PHM atd.
>>vždy na jeden výdajový doklad, dělám to pro známého,
>>takže tady to není otázka plateb, ale spíš toho, jak
>>to
>>udělat prakticky, napadá mě to prostě dát do
>>posledního
>>měsíce, platil to za svoje, teď přinesl parkovací
>>doklady, takže to zaúčtuji 518/211, aby to měl v
>>nákladech, ano?
>>T.
>
>Ano, jeden doklad, x paragonů
>Jen pro přehlednost bych to řešila x řádkami v daném
>dokladu
>Jinak to nedohlídáte. Na konci se počet dokladů musí
>sejít s počtem dokladů. I kdyby ten jeden výdajový
>pokladní doklad měl mít 3 strany.
>Děkuji moc za váš čas.
T.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 3. 2018 12:13
DObrý den, mohu dát doklady za jeden rok najednou na jeden výdajový doklad 31.12?
Nejsme plátci DPH.
Děkuji
T.