Prosím mzdové účetní

• 30. 3. 2018 17:40

Nastoupila jsem do zaměstnání a mzdová účetní po mě chce rodné listy mých dětí, ačkoliv je seznámena s tím, že daňové zvýhodnění na nezletilé dítě uplatňuje můj manžel.
    Paní účetní argumentovala tím, že je to novinka a že každá ŽENA bez rozdílu zda uplatňuje nebo neuplatňuje daňové zvýhodnění na děti, MUSÍ poskytnout údaje o svých dětech svému zaměstnavateli, tedy rodný list, rodné číslo …. Jenže jedno dítě je zletilé a pracuje (???) a druhé dítě je nezletilé. Co když bude chtít rodné listy okopírovat. Prosím co je na tom pravdy.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2018 20:24

Hanka (neregistrovaný)

Re: Prosím mzdové účetní
      na děti dostanete pro zaměstnavatele manžela papír, že vy si je neuplatňujete - k tomu je třeba rodné číslo. též si je kopíruju, zakládáme tak, aby k nim nemohl kde kdo. počkejte na další zkušenosti

• 30. 3. 2018 21:11

katka2 (neregistrovaný)

Není potřeba RČ. Stačí napsat, že paní Nováková neuplatňuje žádné dítě. Z toho plyne, že ani Janičku, ani Alenku, ani Frantíka.
      Účetní by měla u každé ŽENY znát počet dětí kvůli určení věku nároku na důchod. Ale nesmí se jí na to zeptat.

• 30. 3. 2018 21:28

.. (neregistrovaný)

Podle povídánek Finanční správy je zcela postačující, když zaměstnavatel potvrdí svému zaměstnanci (pokud o to požádá), že neuplatňuje daňové zvýhodnění na děti. Není zapotřebí z tohoto důvodu vyžadovat ani jména dětí, ani rodná čísla dětí.
      Tiskopis, který k tomuto je na stránkách Finanční správya a který vydává MF, je nepovinný tiskopis. Je to přímo uvedeno na druhé straně tiskopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).