Re: Prosím mzdové účetní
Podle povídánek Finanční správy je zcela postačující, když zaměstnavatel potvrdí svému zaměstnanci (pokud o to požádá), že neuplatňuje daňové zvýhodnění na děti. Není zapotřebí z tohoto důvodu vyžadovat ani jména dětí, ani rodná čísla dětí.
Tiskopis, který k tomuto je na stránkách Finanční správya a který vydává MF, je nepovinný tiskopis. Je to přímo uvedeno na druhé straně tiskopisu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 3. 2018 17:40
Nastoupila jsem do zaměstnání a mzdová účetní po mě chce rodné listy mých dětí, ačkoliv je seznámena s tím, že daňové zvýhodnění na nezletilé dítě uplatňuje můj manžel.
Paní účetní argumentovala tím, že je to novinka a že každá ŽENA bez rozdílu zda uplatňuje nebo neuplatňuje daňové zvýhodnění na děti, MUSÍ poskytnout údaje o svých dětech svému zaměstnavateli, tedy rodný list, rodné číslo …. Jenže jedno dítě je zletilé a pracuje (???) a druhé dítě je nezletilé. Co když bude chtít rodné listy okopírovat. Prosím co je na tom pravdy.
Děkuji