Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2005 10:51
Dobrý den,zdravím všechny kolegy a kolegyně.Mám dotaz.Jaký je váš názor na tuto formu vzdělávání a prohlubování vědomostí při současné velmi pohyblivé změně v zákonech a jaké s tím máte zkušenosti při vaší činnosti.(pokud nemám klienty,tak mi bude certifikát "viset na stěně") Vím,že trend ohledně povinné certifikace lidí,kteří v účetnictví podnikají,směřuje k tomu,že to bude časem povinně vyžadováno, při ŽL na účetnictví.Sama mám HPP a vedle toho podnikám,ale zatím bych v tom viděla jediné plus,a to nákladovou položku.Měla jsem zájem o "daňového poradce",diskuse na BC už tady také probíhala,ale vím, že je k tomu povinné vzdělání na úrovni nejm.bakaláře.Vloni jsem si tedy podala přihlášku na VŠ,chodila na přípravku,učila se ve svých čtyřiceti znova mocniny,logaritmy a funkce k ostatnímu účtu,až mi z toho šla hlava kolem,i mně to fakt bavilo,ale při přijímačkách v červnu jsem skončila "pod čarou" a nebyla přijata...Máte tedy někdo zkušenosti s certifikací a možností uplatnění?Nebo jde jen o "vlastní pocit uspokojení",který nemá v naší praxi většího významu?Tento dotaz berte jen jako polemickou diskuzi,všem děkuji za příspěvky a hodně zdaru.