Re: Roční zúčtování d. při vypláceném bo
Dobrý den, domnívám se, že paní na bonus opravdu nemá nárok - nedosáhla alespoň poloviny roční minimální mzdy. Otázka je, kolik si vydělala v jednotllivých měsících - nárok na bonus je jen v případě, kdy se překročí polovina měsíční min. mzdy. A na základě tohoto potom případně opravit mzdy nebo by si paní měla podat DPFO sama. Ale jistá si tím tedy nejsem.
Ona to má v jednotlivých měsících dobře, výdělek nad 5500, ale v některém měsíci nedosáhla polovinu měsíční min. mzdy a bonus nebyl vyplacen. Teď jsem se v pokynech pro vyplnění ročního zúčtování dočetla, že na vyplacený daň.bonus v měsících, kdy splnila polovinu min. mzdy již poplatník nárok neztrácí. Takže určitě nebude žádný doplatek bonusu, ale to co již dostala vyplaceno, to jí zůstává.
Asi ...snad tak.
Máte to dobře. V měsících, kdy měla nad 5500 Kč hrubého, bonus dostala, žádný doplatek za ty ostatní měsíce mít nebude, není splněn roční limit 66000 Kč.
Přiznání ať si nepodává (musela by bonusy vrátit).
Jedinou možností je, že by zvýhodnění na děti uplatnil druhý rodič nebo manžel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 4. 2018 10:21
Dobrý den, letos poprvé vypočítávám RZD paní, které byl vyplácen měsíční daňový bonus a nějak mi to nejde. Program mi RZD vypočítal s tím, že by měla paní dostat 16804 doplatek na daňovém bonusu. Ale nějak se mi to nezdá, možná mám něco chybně předvyplněno. Prosím tedy o radu. Pracuje na zkrácený úvazek úhrn přijmů 46415, pojistné 15776, sražené zálohy na daň 0, uplatňuje slevu na dvě děti a měla vyplacený daňový bonus ve výši 16004. Za 01-04/2017
byla v pracovní neschopnosti. Dále jsem si přečetla, že daňový bonus může získat jen ten, kdo měl za rok 66000 a že přeplatek se nevrací.Můžu poprosit, jak by vyšel výpočet Vám? Děkuji.