Re: svátek -přesčas
Já s odpovědi odpovídající ,,ano,, nesouhlasím. Pokud pracuje ve svátek, který je jeho pracovním dnem, pak se nejedná o přesčas, tudíž nepatří do přesčasových hodin. Opačná situace by byla, pokud by zaměstnanec pracoval ve svátek, který není jeho pracovním dnem, pak by se jednalo o přesčas a vykázalo by se do přesčasových hodin.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
9. 4. 2018 18:08
Dobrý den mám dotaz ohledně správné evidence za měsíc březen, kde připadl státní svátek na pracovní den. V docházkovém listě vyplňuji počet dnů 21 dle FPP je 21+1, fond hodin 126 + 6(pracovní doba) tudíž i odpracovaný svátek. Svátek bych vykázala do fondu hodin, tudíž bych uvedla i 22 dnů odpracovaných, ale dle naší paní personalistky mám vykázat 21 dnů a odpracovaný svátek do součtu přesčasových hodin. Prosím o radu jaký postup je správný. Děkuji