Re: Přijatá fa ze Slovenska
a proč myslíte, že jde o ident. osobu?
z důvodu dodání zboží se ani v ČR nemusí český dodavatel registrovat jako ident. osoba
důvody pro registraci ident. osoby jsou nákup zboží nad 326 tis. Kč od osob reg. k DPH v JČS EU, přijetí služby od osob neusazených v ČR nebo poskytnutí služby do EU
u vás jde o osobu reg. k DPH v SR a při pořízení zboží jste povinni odvést DPH v ř. 3 a při použití plnění pro ek. činnost máte zároveň nárok na odpočet v ř. 43
KH A.2
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 4. 2018 14:38
Dobrý den, měla bych prosím ještě jednou dotaz ohledně fa ze Slovenska. Na faktuře je uveden IČ DPH, které je po ověření platné. Fakturu mám, ale vystavenou bez DPH a nikde není uvedeno, že se jedná o revers. Já jsem plátce DPH a jednalo se o náhradní díl na vůz.
Myslím si správně, že je dodavatel identifikovaná osoba a pro mě jako kupujícího to znamená, že uvedenu mimo DPH a KH nebo budu uvádět na ř. 3 a 43? Předem moc děkuji za radu