Re: Nemocenská - pravděpodobná výše příj
Není-li v rozhodném období (což byl ve Vašem případě pouze únor) 30 kalendářních dní, uvede se pravděpodobný příjem. Únor neuvádějte, vezměte její příjem za únor, přičtěte něco málo (pravděpodobnou odměnu) a podělte 30. Jinak by paní byla poškozená, kdybyste příjem za 28 dní dělila 30. Jestli má ale měsíční mzdu, je to jedno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 4. 2018 8:16
Dobrý den,
zaměstnankyně pracovala od 1.2.2018 do 3.4.. Byla v půlce března na OČR. Když jsem tiskla přílohu, systém vyjel příjem za únor jako rozhodné období. Sociálka chce doplnit pravděpodobný příjem. Ve výkladu se píše, že se pravděpodobný vyplní v případě, že nebyl vyměřovací základ. Což zaměstnankyně měla celý únor.
Nyní tisknu přílohu znovu po ukončení pracovního poměru a systém už únor nevyplnil. Napsal, že není odpracováno 30dní.
Jak mám přílohu vyplnit - mám únor uvést nebo ne? A zároveň se zeptám, co bude pravděpodobný příjem - měsíční mzda dle smlouvy děleno 30?
Mám vyplnit oboje? Zaujalo mne, že systém to po každé vyjel jinak...
Díky