Exekuce vyšší srážka než má být.

• (neregistrovaný)

27. 4. 2018 14:18

Dobrý den, prosím o konzultaci. Mám první exekuci u klienta. Dala jsem si čistou mzdu do kalkulačky a vyšel mi výsledek např. 600 Kč přednostní 600 Kč nepřednostní, celkem 1200.- Nějak mi nedošly souvislosti a strhávám mu od ledna 1200 tedy 2/3 po odečtení dvou dětí a manželky. Ale on dluží nějaké vymahačské firmě za nesplácení půjček, tedy se jedná o nepřednostní a tudíž jsem mu měla strhnout jen 1/3. Je to velký problém? Mám to nějak hlásit, nebo jen začíst strhávat méně? Ve skutečnosti bych měla ale strhávat cca 1100.-, protože se odečítá manželka, která není manželkou, ale jen družka a klient trvá na tom, že je vyživovaná osoba a že ji mám započítat. Když jsem tedy na začátku udělala tu chybu se srážkami, srovná to ta družka, která není manželkou. Rozdíl tedy bude zhruba kolem 100.-Kč za každý měsíc leden až březen. Zaměstnanec už si zvykl na srážky kolem 1200 Kč, takže ani nic nepozná a bude mít dříve dluh splacený. Chápu to správně, nebo může vzniknout nějaký problém kvůli té stokoruně strhnuté navíc? Děkuji za Váš čas. Kajka.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).