Mám stejný problém, jako v je v této diskuzi. Prosím, jak jste se vypořádal/a s tímto problémem? Jak se tedy správně vypíše oddíl 6 a 7. Jsem z toho jelen :-). Děkuji předem za odpověď
Nakonec jsem zavolala ohledně tohoto tématu na finanční úřad v Jihlavě. Překvapilo mě, že se už vyplacený bonus neřeší - nepíše se na žádný řádek DP.
Takže pokud máte v oddílu 6 to co já, že tam mám samé nuly na všech řádcích, vyjde na řádku 91 nový - vyšší bonus, následně tak si v žádosti o vrácení přeplatku dáte jen rozdíl mezi původním bonusem a novým bonusem. Tato situace je řešena jinak než daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 4. 2018 23:26
Prosím netušíte někdo, jak vyplnit v dodatečném daňovém přiznání oddíl 6 a 7? V řádném DP mi vyšla daň 0 a daňový bonus (ne v max. výši), který byl také již FÚ zaslán na účet. Později zjištěna potřeba podat dodatečné DP a daňový bonus vyšel ještě vyšší. A teď netuším, jak to napasovat do oddílů 6 a 7 DP nebo kam to upravit, aby se mi nesnažili znovu vyplatit i tu první část daňového bonusu, ale jen to "navíc".