Účtování budování značky

• (neregistrovaný)

2. 5. 2018 11:06

Dobrý den,

mohl by mi někdo poradit ohledně zaúčtování faktury týkající se budování značky - branding? Faktura je na 100 tis. Kč. a teď nevím, na jaký účet to dát, jestli na 518 nebo do nehm. majetku...

Děkuji za odpověď.
    Petra

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2018 13:50

Verča1 (neregistrovaný)

Re: účtování budování značky
      máte na mysli obchodní značku ve smyslu ochranné známky (termín branding až tak neznám, jen obecné informace) něco jako např. Nike? náklady na toto si sbíráte na 381.AE -časové rozlišení, a podle toho, na jak dlouho si tuto značku zaregistrujete, tak ji tak dlouho postupně rozpouštíte do nákladů. To pak půjde na 518. Pokud tedy mluvíme o stejné věci. My máme svoje logo a svoje výrobní vzory takto ošetřené.

• 7. 5. 2018 15:14

Pettrraa (neregistrovaný)

Re: účtování budování značky
      teď jsem dostala přílohu k faktuře a tam je:
      - úprava stávajícího loga (nový styl písma, barva)
      - firemní identita - tvorba základ. mechanismů a graf. pojítek k utvoření ucelené vizuální komunikace (vizitky, hlavičkový papír, banner, zápatí e-mailu, šablona pro ppt prezentaci)
      - brand book - definice vizuální a obsahové komunikace značky
      atd.
      Myslím si, že je to v podstatě nastálo. Údaj na jak dlouho tam totiž není. Vedení si ochrannou známku nechce ani pořizovat.
      Říkala jsem si, jestli by to nešlo (jak uvádíte vy) časově rozlišovat 3 roky (jako nehmot.majetek) a postupně to rozpouštět do nákladů na 518.
      Děkuji za odpověď :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).