Daňová kontrola-prosba o radu

• (neregistrovaný)

2. 5. 2018 14:53

Může mi prosím Vás někdo poradit?
    Můj syn podniká v oblasti marketingových služeb, které poskytuje pro firmu, která má sídlo v Hongkongu, jedná se o služby poskytované do třetích zení osvobozené od DPH.
    Bohužel, já jsem špatně pochopila o co se jedná a myslela jsem si, že se jedná o prodej cenných papírů, když mi volali z FÚ, že by měl být plátce DPH, tak jsme podepsali prohlášení, že příjmy jsou z finanční činnosti podle § 54 ZDPH osvobozené od DPH.

Momentálně má daňovou kontrolu na daň z příjmů fyzických osob, uplatňovali jsme náklady ve výši 60%, jelikož se jedná o služby, ale díky tomu prohlášení nám FÚ tvrdí, že jelikož se jedná o finanční činnosti, měl být uplatněny náklady ve výši 40%.+

Jedná se mi o to, jestli můžeme nějakým způsobem "stornovat"
    toto prohlášení? Skutečně se nejedná o prodej cenných papírů-finanční činnosti , což jsme se snažili prokázat smlouvou o poskytování marketingových služeb, jenže problém je v tom prohlášení.

Vůbec nevím, jak se mám k tomu vyjádřit, jak napravit tu chybu s tím prohlášením, syn má všechno v pořádku, řádně platí daně.

Děkkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).