Re: Výdajový pokladní doklad a dobírka
Když něco platíte na dobírku, tak k tomu máte objednávku a někdy bývá i faktura - Vy přece nedáváte peníze PPL atd. on Vám jen balíček doručí
takže do VD píšu o co se jedná - a samozřejmě pokud není faktura tak dávám objednávku
- protože Vy musíte vědět za co vyplácíte peníze !!!!!!!
Dobrý den, zajímalo by mne koho mám psát ve VPD v kolonce "Vyplaceno" při přebírání balíčku a úhrady dobírky např. PPL, Geis či ČP s. p., bylo sděleno, že mám udávat dodavatele, ale já do dnešního dne uváděla název společnosti (PPL, Geis…) které jsem předávala hotovost a od které jsem dostala potvrzení o úhradě částky. Nevíte prosím někdo jak to přesně je a na co se odkazovat? Děkuji
>Když něco platíte na dobírku, tak k tomu máte
>objednávku a někdy bývá i faktura - Vy přece nedáváte peníze
>PPL atd. on Vám jen balíček doručí
Příjemce balíčku v případě platby v hotovosti peníze předává doručiteli balíčku. Nedává je přímo dodavateli. Ten je třeba vůbec nemusí obdržet v hotovosti, ale na svůj bankovní účet. Nemáte možnost uvést jak dodavatele, tak doručitele - kterému ve skutečnosti hotovost zaplatíte?
Koho uvádíte jako příjemce hotovosti do výdajového pokladního dokladu v případě, že pošlete zaměstnance koupit tužku? Zaměstnance, nebo obchod ve kterém tužku zakoupí a který je uvedený na paragonu?
ještě dodávám - na VD samozřejmě píšete Vyplaceno (jméno, příjmení) - takže uvádím - jednatele
účel platby - tam si dám poznámku /dobírka/ a samozřejmě napíšu - zda je to úhrada faktury nebo o jaký předmět se jedná
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 5. 2018 14:47
Dobrý den, zajímalo by mne koho mám psát ve VPD v kolonce "Vyplaceno" při přebírání balíčku a úhrady dobírky např. PPL, Geis či ČP s. p., bylo sděleno, že mám udávat dodavatele, ale já do dnešního dne uváděla název společnosti (PPL, Geis…) které jsem předávala hotovost a od které jsem dostala potvrzení o úhradě částky. Nevíte prosím někdo jak to přesně je a na co se odkazovat? Děkuji