Re: sleva ns studenta
Kdybych byla vaše mzdová, tak bych slevu na studenta podle tohoto potvrzení neuplatnila. Možná se ozve někdo, kdo má se školstvím zkušenost. Podle mne studentem nejste.
Paní Líbo, já teda odborník na školství nejsem, ale tady se jedná o maturitu. Tedy středoškolské studium. Ze školy ho nevyhodili, zatím pouze řádně neukončil. Potvrzení má na školní rok (tj. 1.9.2017-30.6.2018)
Dcera taky nechodí do školy, učí se na maturitu (státní část zvládla), podle toho co píšete, tak není studentem?
Chtěla bych od školy potvrzení, že jste studentem a že Vám byl povolen odklad maturity na září 2018. Na základě těchto potvrzení bych Vám dala slevu do června včetně, pokud byste byl nadále i přes celý červenec zaměstnaný. Pokud by Vám zaměstnání v červnu nebo v průběhu července (ale ne posledního července) zaměstnání skončilo a už byste zaměstnaný pak nebyl, tak byste byl studentem až do srpna včetně. V září už ne, pokud tedy byste po maturitě dál nestudoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 5. 2018 10:16
Dobrý den, propadl jsem z angličtiny, tak budu maturovat na podzim. teď v květnu jsem začal pracovat na HPP, mám ze školy potvrzení o studiu na rok 2017/2018. Můžu si uplatnit slevu na studenta? Děkuji.