Re: chybně vyplacena odměna
Vždy ne, ale v tomto případě ano, z výplatnice je jasně vidno- odpracovaná sobota 2400. V docházce pouze jedna sobota. Všichni zci jsou s tím obeznámeni.
*Vrácení neprávem vyplacených částek může zaměstnavatel na zaměstnanci požadovat, jen jestliže zaměstnanec věděl nebo musel z okolností předpokládat, že jde o částky nesprávně určené nebo omylem vyplacené, a to do 3 let ode dne jejich výplaty.
Ano, pokud jsou s tím prokazatelně seznámeni a nevyloží si to prostě tak, že odměna za sobotu teď byla vyšší, protože třeba bylo více práce. Jde o to, zda vy prokážete, že oni to prokazatelně věděli, že jim to nenáleží. Jinak ze sebe budou dělat blbce a tvrdit, že je ani nenapadlo, že by něco přijali neoprávněně.
Ale nebude to špatně co se týče odvodů? Zadala jsem do mzdy odměnu 2400,- což se zdanilo. V příštím měsíci bych zadala srážku 1600,-, která se již nijak neupravuje a srazí se z čisté mzdy, což by bylo nefér vůči zci, protože rozdíl chybně vypočtené mzdy a správně vypočtené mzdy činí po odvodech 1094,-...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 5. 2018 9:24
Dobrý den, prosím o radu, ve mzdě jsem chybně zadala vyšší odměnu, kterou mají zci určenou za práci o víkendu. Místo odměny za jednu sobotu která činí 800 kč, jsem zadala 3x800,- jako za tři soboty.
Co dělat v případě, že jsou již odeslány odvody.? Lze to udělat způsobem, že mu to teď nechám a v dalším měsíci soboty neproplatím, vymažu z docházky? Samozřejmě po domluvě se zcem. Táži se, zda li to bude v pořádku a v souladu s předpisy. Děkuji!!