Vyplatnice - příplatky

• (neregistrovaný)

26. 5. 2018 12:27

Dobry den, v nove praci jsem dostal vyplatni pásku a nevim zda je tam vse správně. Smlouvu mam uzavrenou na smenny provoz, 40hod tydne, a zakladni mzdu na 22000 Kč.
    Za mesic jsem odpracoval 22.5h v sobotu navíc. Na vyplatni pasce mam polozky: Zakladni mzda 22000, priplatek nocni 10%, pak tam mam polozku s castkou ktera odpovida nasobku vikendovych hodin a prumeru. Prumer tam mam psany 141 Kč takze 141x22,5=3173Kč, a pod tim je dalsi položka, ktera je 317 Kč coz je 10% jako priplatek za sobotu. Ale co jsem se docetl na internetu, tak prace vykonana nad 40hod tydne je brana jako prace prez cas a kdyz je to v sobotu tak by se meli priplatky scitat, jako 25% prezcas a 10% sobota. No a na vypaltnici tech 25% nemam. A kdyz jsem sel za účetní a rekl ji ze sem myslel ze je za praci v sobotu 35%, tak mi rekla ze neni. Tak vas tady prosim o radu. Vzdy jsem mel praci kde jsem.byl placeny od hodiny a ne s pevnou zakladni mzdou. Dekuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 5. 2018 13:35

Kara1 (neregistrovaný)

Re: Vyplatnice - příplatky
      Položte jí otázku jinak. Zeptejte se jí, kolik procent činí ve firmě přesčasový příplatek a kde ho za těch přesčasových 22,5 h máte, ať Vám to vysvětlí. Ono to totiž může být trochu složitější, třeba máte stanovené nějaké vyrovnávací období apod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).