Re: účetní, daňové odpisy, ZC a DPPO
děkuji moc za reakci. V tomto mém případě na ř. 50 není žádná částka, jen ř. 160, takže to není dobře. Rozumím tomu dobře, že řádek 50 se přičítá, řádek 160 se odčítá, výsledek by měl být správně nula (v tomto konkrétním případě). A v tabulce v příloze by měly být daňové, ale podle částky tam vidím zapsané účetní :-( , ale ta tabulka je jen rozpis, informační, ten řádek se nikam nepropisuje snad? Každopádně výsledek není dobře, když na ř.50 chybí částka :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 5. 2018 14:49
Dobrý den, byl by někdo tak hodný a pomohl mi? Jde mi prodaný ještě neodepsaný majetek jak se to a v kterých řádcích projeví v přiznání DPPO. Částky zaokrouhleně..
v účetnictví je na účtu 551 400000,- (ale daňové odpisy by měly být 370000,-) . Dále zůstatková cena na účtu 541 je 90000,- (daňová ZC 120000,-) Rozdíl v obou případech 30000. Je mi jasné, že ve výsledku se mělo projevit daňově v nákladech v částce 490000,-.
Dívám se tady na loňské přiznání, v jakých řádcích se co projevilo a nějak se mi to nezdá: Příloha č.1 B a) je tam částka 400000,- (nemělo tam být spíš těch 370000?) a dále je v řádku 160 II.oddíl je částka 30000,- . Je to takto správně? Děkuji mockrát.