Re: Volno a svatba syna
Mzdový program Letocha.
Mimo dovolenou mi to nabízí: 1)náhrada mzdy s volbou karenční doba Ano nebo Ne, 2) pracovní volno, 3) nemoc, 4) ošetřování a pak různá neplacená volna. Na tu svatbu bych asi měla zvolit : náhrada mzdy a u karenční doby Ne. Správně? Děkuji
Re: Volno a svatba syna
>Dobrý den! Zaměstnanec v pracovní den žení syna. Vím,
>že má nárok na jeden den volno.
>Nevím, jak to provést v programu. Mám to psát, jako že
>je v práci?
A byl v práci? Byl to vedle toho, že se jednalo o pracovní den i den, na který měl zaměstnanec naplánovanou směnu?
Nebo mám zvolit : náhrada mzdy? Pak se mi
>objeví nabídka: Karenční doba: Ano nebo NE. Zvolit mám
>NE? Moc děkuji.
Víte, co je to "karenční doba" pro potřeby zpracování mezd?
Pokud ne, mohl by Vám pomoci slovník Ministerstva práce a sociálních věcí
http://slovnik.mpsv.cz/karencni-doba.html
PS. Možná by Vám šlo lépe pomoci, pokud byste napsala název mzdového programu, ve kterém svému klientovi mzdy zpracováváte. Např. v programu, který pro zpracování mezd používám, se taková doba nazývá Placeným volnem. Některé programy to mohou nazývat jako "Pracovní volno s náhradou mzdy".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 5. 2018 12:45
Dobrý den! Zaměstnanec v pracovní den žení syna. Vím, že má nárok na jeden den volno.
Nevím, jak to provést v programu. Mám to psát, jako že je v práci? Nebo mám zvolit : náhrada mzdy? Pak se mi objeví nabídka: Karenční doba: Ano nebo NE. Zvolit mám NE? Moc děkuji.