Re: DPP do mezd v r.2017
>Prosím potřebuji poradit.
>Máme situaci, že mám dát do června 2017 ještě 2 dohody
>o provedení práce - každou na cca 70 tis. Jak tohleto
>prosím Vás provedu? Vypočtu odvody z DPP nad 10 tis.
>(tj.soc.a zdrav.poj. plus záloh.daň) a pošlu nový
>přehled za červen na OSSZ (tj.jen hlášenku za tyto 2 mzdy
>anebo i za staré mzdy původně počítané? ten samý dotaz
>u zdravotního pojištění... K zálohové dani udělám
>dodatečné opravy v přehledu za r.2017 a odvody zaplatíme.
>Děkuji moc.
>A ještě jeden dotaz... je nutné tyto výpočty udělat ve
>mzd.programu? asi ano, že...? Na druhou stranu, když
>se jedná o DPP mohlo by se to zpracovat i bokem...
>Moc děkuji za rady. Hezký večer
Tak to by mě také zajímalo, jak byste to chtěla provést. Vždyť už máte r. 2017 dávno uzavřený, odeslané ELDP, lidé si udělali daň. př. apod.
"Na druhou stranu, když
>se jedná o DPP mohlo by se to zpracovat i bokem..."
to jako myslíte co a jak zpracovat bokem?
A jak jste zareagovala a argumentovala, když jste takovýto (nesmyslný) požadavek dostala od nadřízeného?
Myslela jsem bokem-že bych nešla ve mzdovém SW v 6/17 do nějakých akcí... protože nevím, jestli ještě půjde udělat změnu v programu ve starém období-to bych se ale poradila na hotline.
Jde o to, že 2 zaměstnanci byli v létě 2017 na akutní akci v zahraničí a nadřízený to chce ještě dostat do měsíce, kdy tam skutečně byli - máme na to doklady ze zahraničí a chce jim za to, že to zvládli a byli ochotní tam jet vyplatit odměnu touto formou... Já byla paf, ale říklal. že to tam chce dát, protože to tam fakticky patří a né třeba do května 18...
Nejdřív byste se měla pokusit mu tuto myšlenku vymluvit - nejde si prostě vzpomenout, že chci něco vyplatit zaměstnancům za měsíc, který byl před rokem.
Pokud byste to udělala, podle mě by musely být opravné Přehledy SP a ZP. Z doplatků by Vám vyměřili penále (i na tohle bych ho upozornila). A další věc - hodně důležitá - co návaznost takovéto odměny na účetnictví? Pokud jste neměli prodloužený termín, rok 2017 je uzavřen a podáno přiznání. Takže jak by se teď zaúčtovala mzda patřící do roku 2017!? To je další silný argument proti.
Podle mě je řešení (ze dvou zel to menší) - vyplatit to prostě za "nějakou akci" letošního roku.
Souhlasím a dodávám:
Chcete udělat DPP - nelze na stejnou činnost, jakou vykonávají v rámci pracovního poměru
Oprava mezd
Pokud máte benefity vázané na výši mzdy (např. 2% z HM), pak přepočet benefitů
Oprava přehledů SP a ZP - bude penále
Oprava vyúčtování zálohové daně - bude penále
Oprava ELDP
Oprava účetnictví
Oprava DPPO
Oprava RZD zaměstnance, pokud se provádělo - protože ta DPP by se v rámci toho měsíčního přepočtu danila přičtená kw mzdě za PP - nebo oprava DP zaměstnance (protože já bych to do DP započetla, škoda peněz).
Touto "akcí" tak akorát upozorníte kontrolní orgány, že se u vás děje něco nestandardního.
...děkuji, jste strašně moc hodné, že mi to takto píšete...
Z toho co jste vyjmenovala, tak u nás je problém v:
oprava sp a zp plus penále, oprava záloh.daně, oprava ELDP,
oprava účta, oprava přehledu Vyúčtování daně ze ZČ.Roční zúčt.daně zamec neměl provedeno-vyšlo mu málo peněz. No je to fakt nahouby... tohleto dělat... DĚKUJI MOOOCKRÁT OBĚMA.....
Zel.... máme odklad přiznání do 30.6.-takže tohleto
>tomu nahrává.
>Chce to mít do starého r.,protože má k tomu doklady ze
>zahraničí, o tom co se tam dělo a proč zamci museli
>vyjet...
>Máte pravdu-to penále je určitý argument....
Aha, máte odklad :-(. Takže jeden z důležitých argumentů nemůžete použít .... No tak alespoň upozorněte na penále (SP, ZP a daň z příjmu) - zkuste orientačně spočítat, aby věděl. A jestli jste externí účetní, tak na navýšení Vaší ceny za dotažení všech aspektů téhle šílenosti.
také nechápu, o co vůbec jde. A jako mzdová účetní bych do toho nešla, ptže to není "čisté". Je divné, že se po 70tis. Kč zam-ci, kteerých se to týká, dosud neozvali a peníze nechtěli. A vyplácet bokem - mimo mezd? Zde je nepřeberné množství spekulací, přeci jenom se nejedná o zanedbatelnou částku. Tazatelka je buď začátačnice a vůbec nedomýšlí co všechno se porušuje a nebo jí je to jedno (ale tomu nevěřím). Stále mi není jasné, jak by chtěla do loňských mezd něco doplácet. Viděla jste vůbec sepsanou DPP a na jakou činnost to měli?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 5. 2018 21:26
Prosím potřebuji poradit.
Máme situaci, že mám dát do června 2017 ještě 2 dohody o provedení práce - každou na cca 70 tis. Jak tohleto prosím Vás provedu? Vypočtu odvody z DPP nad 10 tis. (tj.soc.a zdrav.poj. plus záloh.daň) a pošlu nový přehled za červen na OSSZ (tj.jen hlášenku za tyto 2 mzdy anebo i za staré mzdy původně počítané? ten samý dotaz u zdravotního pojištění... K zálohové dani udělám dodatečné opravy v přehledu za r.2017 a odvody zaplatíme.
Děkuji moc.
A ještě jeden dotaz... je nutné tyto výpočty udělat ve mzd.programu? asi ano, že...? Na druhou stranu, když se jedná o DPP mohlo by se to zpracovat i bokem...
Moc děkuji za rady. Hezký večer