GDPR OSVČ lektor
GDPR se nevztahuje pouze na zesnulé osoby a pokud jsou OÚ zpracovávané výlučně pro osobní či domácké činnosti. Takže na Vás se GDPR vztahuje.
Souhlasů netřeba, protože pokud uzavřete smlouvu tak činíte podle čl. 6/1/b GDPR. Pokud smlouvu neuzavřete, tak přepokládám, že OÚ mažete.
Na fakturu netřeba nic psát.
Vůči svým partnerům vystupujete v pozici "správce" OÚ a musíte být připraven plnit práva subjektu údajů obsažená v čl. 12-23 GDPR.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 6. 2018 9:35
Dobrý den, prosím o radu. Jsem OSVČ - lektor s působností poradenství v oboru oprav a poradenstvi IT techniky. Zákazníci mě tedy kontaktují dobrovolně a jejich kontakt se automaticky uloží do adresáře a se zprávou (s uvedeným jménem a e-mailem v příchozích zprávách). Kontaktují mě na základě mé infostránky, nebo doporučení od jiné osoby. Já pak tedy s nimi dále komunikuji. Je třeba nějak řešit se zákazníky souhlas s uchováním dat v aplikaci MS Outlook? Pokud proběhne služba, provedou platbu prostřednictvím buď účtenky, kam napíšu jejich jméno, nebo faktury - musím mít k takovémuto zpracování OÚ souhlas? Jedná se o FO i PO. Musí být na faktuře nějaká zvláštní poznámka pro FO a PO? "Daně" si zpracovávám sám, zaměstnance nemám, vztahuje se na mě vůbec GDPR? Děkuji mnohokrát za rady.