Re: Mateřská školka - fakturace - DPH
Pokud vyfakturujete v režimu, tak Vám nikdo nenapadne, pokud s daní, pak by to bylo správně, pokud obec nepoužívá školku pro ekonomickou činnost (i např. pronájmy a pod.), když takto fakturuji s daní, pak píšu do doplňujících textů, odběratel prohlašuje, že není osobou povinnou k danému plnění. Rada - vyfakturujte v režimu přenesení a budete krytá.
Já bych se tedy krytá ničím necítila, naopak vždyť státu to DPH nikdo nedá a kdo ho měl odvést ? No dodavatel služeb , který porušil zákon. Jediný kdo je tady v riziku je dodavatel ... tedy ten kdo se tady dotazuje. Naopak pokud na druhé straně není nikdo relevantní s kým se můžu domluvit, tak naopak vyfakturuji s DPH, a pokud to po mě bude chtít někdo jinak, tak ať mi dodá podklady k tomu, že je plátcem DPH a plnění použije pro svou ekonomickou činnost.
Pokud jsou pochybnosti a použije se přenesení, tak to beru jako jistotu:
Zákon o DPH
§92e
2) Pokud plátce, který uskuteční v souvislosti s poskytnutím stavebních nebo montážních prací podle odstavce 1 zdanitelné plnění související s těmito pracemi, použije k tomuto zdanitelnému plnění režim přenesení daňové povinnosti a plátce, pro kterého byly tyto práce poskytnuty, doplní v evidenci pro účely daně z přidané hodnoty výši daně, má se za to, že toto zdanitelné plnění režimu přenesení daňové povinnosti podléhá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
4. 6. 2018 11:06
Dobrý den, prosím o radu. Budeme vystavovat na jednu vesnici fakturu za stavební práce na mateřské školce. Je to s 21% DPH? Přenesená daňová povinnost nelze použít, že ano? Mockrát děkuji za odpověď