Re: Pohoda-oprava mzdových listu
Máte již mzdy roku 2017 uzavřeny, mzdové listy vytištěny, odkontrolovány a archivovány?
Potkalo mě něco podobného, klient mi s půlročním zpožděním nahlásil ukončení jedné DOPP. A protože jsem také neměla ještě oddělená data 2017/2018, tak jsem mohla spravit mzdy roku 2017. A opravit údaje v účetnictví. Naštěstí bylo před účetní závěrkou, takže jsem nemusela řešit dodatečné DAP.
CO myslíte-Kdybych tedy zdr. ve mzdách2017 opravila(přehledy pro VZP jsou v pořádku,protože se nerozepisuje jako soc.),ale nebudu opravovat účty 524,366 a pokladnu ,nepodávala dod.DAP ale opravila letos -jesště musím ale propočítat jestli je význam. nebo nevýznam.chyba.
Radu pro Vás nemám.
Opravou dopočtu ZP do minima se Vám nemění pouze náklady firmy, ale i výpočty čistých mezd, pravděpodobně i zdanění zaměstnanců, oprava ročního zúčtování (i když možná ne, pokud mají dopočty do minima, asi nebudou platit daně, ale mohou se měnit bonusy), mohou se měnit vydaná potvrzení o zdanitelných příjmech za 2017, výpočty exekucí.
Tohle opravíte asi pouze tím, že přepočtete každou mzdu, které se to týká.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 6. 2018 11:52
Potřebovala bych poradit jak opravit mzdové listy z roku 2017 v sw.Pohoda( dopočítavala jsem zdravotní do min.mzdy a až ted jsem přišla na to,že dopočet neplatil jen zaměstnanec ale i firma) Děkuji