Re: Exekuce - dvoutřetinová
Exekuce srážíte podle pořadí doručení PRVNÍMU plátci. Přesné číslo, na kolik exekuci se dá najednou srazit není. V jeden den vám přijde např.10 nepřednostních exekucí, další den přijde 10 přednostních exekucí a jste první plátce, tak budete najednou srážet na 20 exekucí. To je jen takový příklad.
Ze zápočtového listu zaměstnance vyčtete pořadí exekucí doručených prvnímu plátci.
Děkuji.
Celou dobu jsem si myslela, že přednostní pohledávka má přednost před nepřednostní ikdyž nepřednostní byla doručena prvnímu plátci dřív.
Navíc je u přednostní napsané že je dvoutřetinová. Nevěděla jsem jak to funguje s těmi třetinami.
Nevadí. Děkuju za vysvětlení.
Nejlepší by bylo , kdyby jste si nastudovala něco ohledně exekucí, protože vám chybí i základní vědomosti (nic ve zlém), třeba v historii tohoto webu. Osobně doporučuji publikaci ,, Exekuce srážkami ze mzdy,, od JUDr. Jana Breburdy, vydává ANAG. A pokud ani potom nebudete něčemu rozumět, tak se znovu zeptejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 6. 2018 7:11
Dobrý den,
prosím o radu, dřív jsem s Exekucemi zaměstnanců pracovala ale pak jsme se všemi ukončili pracovní poměr a teď k nám nastoupil pán, co má exekucí také požehnaně. Pracuje u nás pár dnů a už tady máme tři.
Prosím o informaci kolik exekucí mohu srazit z jedné mzdy. Jedna exekuce je přednostní dvoutřetinová a zbylé dvě jsou nepřednostní.
Vypočítat si dvoutřetinovou přednostní pohledávku dokážu dle tabulek. Jen mi není jasné jak fungují třetiny, před pár lety se mi to zdálo jednodušší.
Moc děkuji za Vaše rady.