Re: Změna úvazku a nárok na dovolenou
Nechápu, proč by mělo docházet k přepočtu nároku na dovolenou když pracovní doba je pondělí-pátek, tedy stejná jako při úvazku 4 hodiny denně.
Změní se jenom počet hodin náhrady při čerpání, dostane zaplacenu náhradu za 6 hodin. Nic jiného se nemění.
Re: Změna úvazku a nárok na dovolenou
Přesně, souhlasím. Nastoupila v půlce září 2017. Firmě, která řeší naše data jsem taky napsala, že by to systém neměl vůbec chtít přepočítávat. Nemoc neměla, nic. Bohužel programátoři se podle mne někdy kryjí.
Díky za odsouhlasení mého názoru :-). Ale když mi teď nepsali, že se to kvůli úvazku pokrátilo, tak jsem si to raději ověřila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 6. 2018 11:19
Dobrý den,
prosím, pokud zaměstnanec změní úvazek z 4hod. denně na 6hod. denně (vždy rozvrh pondělí až pátek) - je nárok dovolený i z doby, kdy pracoval kratší úvazek stejný? Zaměstnankyně měla k 31.12. 5dní dovolené, v lednu se ji změnil úvazek a systém starou dovolenou přepočetl na 3,5dne - zřejmě po nějakém upozornění. Jak to je - má mít stejnou výměru jako při 4hod. úvazku nebo se má změnit?
Děkuji