Re: Nadměrný odpočet a místní šetření FÚ
OT.
Neposílala bych žádnou fakturu s plněním spojenou dopředu.
Pokud bude chtít správce daně něco doložit, tak zavolá, či lépe rovnou pošle "Výzvu". Moji klienti řeší tak, že požádají v případě telefonického kontaktu o zaslání Výzvy do Datové schránky. Teprve na základě této Výzvy předávají příslušné relevantní doklady, záznamní přehledy a vysvětlení správci daně.
PS. Jak říkají někteří daňový poradci - nejhorším nepřítelem klienta je on sám. U proaktivních klientů to platí dvojnásob.
Za květen jsem měla také vyšší nadměrný odpočet a hned v den odeslání přiznání přes DS už mi volali, chtěli doložit záznamní povinnost a tři nejvyšší přijaté faktury. Někdy chtějí i TP, když ho DM má. Když na nic nepřijdou, vratka by se opozdit neměla...
paní z FU mi obratem zavolá a poděkuje - ona říká , že si k DPH
přiřadí faktury a když nadřízení chtějí vědět proč u té firmy nebylo provedeno místní šetření - tak to doloží naší přílohou k DPH
- raději hned dokladuji nadměrný odpočet, než bych čekala na výzvu z FU - pro mne je to takhle lepší
Proč bych jim to usnadňovala - jsem vstřícná vůci pracovnici FU ve svůj prospěch - přece nebudu nervní a každý den čekat výzvu z FU - ale asi záleží i na pracovnici FU - abych se přiznala, tak pokud je nějaký problém, tak si zavoláme a vyřešíme -
JOjo, lepší je čekat na výzvu a průběh a dokazování v pop, seznámení s výsledky, dalších 15 dní zda se vyjádřit a pak na plaťák a následné vrácení, než na telefonát vysvětlit, doložit nebo rovnou dodat s přiznáním a no dostat hned a ne až s minimálně dvouměsíčním, spíš ale delším zpožděním
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 6. 2018 13:16
Dobrý den, v přiznání DPH za červen 2018 budeme vykazovat vysoký odpočet, je to způsobeno pořízením nového stroje za dost vysokou cenu. Předpokládám, že z tohoto důvodu u firmy proběhne místní šetření...jen se chci zeptat, zda je možné, že se nám tímto šetřením posune vrácení DPH? Děkuji za reakce