Re: Odevzdávání lístku na peníze
Asi je to v tom, že tam mají účetní hodně zaměstnanců a někdo jim to tak určil aby stihli vše potřebné vypočítat do určitého data.
Předpokládám, že výplatní termín máte počátkem měsíce. Zamezit tomu můžete tak, že si pro lístek budete chodit den před koncem měsíce.
Re: Odevzdávání lístku na peníze
Moc děkuji za odpovědi.
Účetní má údajně nařízeno uzavřít výplaty poslední pracovní den v měsíci do 10.00 hod., pásku a výplatu dostáváme 10. den v měsíci. Dřív pásku nedostanu, že prý ještě není, přišlo mi to divné, když už jsou výplaty hotové. Zkusím si vzít lístek den před koncem měsíce. Ještě jednou moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2005 15:44
Pracuji u velké firmy. Od konce srpna jsem dlouhodobě nemocná. "Lístek na peníze" za září jsem odevzdala 30.9. dopoledne, když jsem šla z kontroly od lékaře. O týden později mi volali, že mi nemocenskou nemohou vyplatit, protože jsem ho odevzdala pozdě. Další jsem odevzdala 31.10. ráno a nemocenská byla vyplacena bez problémů. Dnes jsem lístek na peníze odevzdala opět ráno a odpoledne mi zaměstnavatel volal, že je to pozdě a že si mám lístek na peníze nechávat vystavovat k 25. dni v měsíci, jinak že mi bude nemocenská vyplácena později, protože prý podle mzdových předpisů uzavírají výplaty poslední den v měsíci dopoledne. Má na to zaměstnavatel právo? Moc děkuji za odpověď.