Re: PS uzavřena, zaměstnanec nikde
Takhle nás v minulosti vypeklo pár potenciálních zaměstnanců - od té doby nic nedáváme dopředu, až v den nástupu do práce... Prohlídku samozřejmě musí absolvovat dopředu, ale žádné pracovní smlouvy a pracovní nářadí, karty atd. dopředu nedáváme...
Děkuji. Ještě mě napadá - co když přinese neschopenku?
Pokud vůbec v den nástupu do práce nenastoupil a byl hned nemocný, tak mu může Potvrzení pracovní nechopnosti sloužit pouze jako "omluvenka". Žádnou náhradu mzdy nedostane, ani žádnou nemocenskou od ČSSZ.
Pro jistotu - den nástupu do práce dle pracovní smlouvy se rovná dni, kdy již nepřišel?
Děkuji moc. Ano přesně tak. Podle PS byl sjednán den nástupu do práce 17.7. a slehla se po něm zem. 16.7. odpoledne byl na vstupní prohlídce. Když dorazil z prohlídky, tak se mu proplatila, podepsala se PS, dostal čipovací kartu - to bylo v 16 h odpoledne. Druhý den ráno se měl dostavit na 6 h do práce. Všechno odkýval a není.
Tak "zaměstnanec" se dostavil. Nastoupit nechce, pracovat nechce. Z úřadu práce se vůbec neodhlásil. Momentálně sedí na personálním oddělení a řeší se, co s ním. Právnička navrhuje zrušit pracovní poměr ve zkušební době! Já s ní nesouhlasím. Co Vy?
>>>>>>>>>Následující den se měl dostavit na pracoviště a
>>>>>>>>>zahájit
>>>>>>>>>práci. Nepřišel, neomluvil se, telefon nebere. V PS
>>>>>>>>>byla
>>>>>>>>>sjednána 3-měsíční zkušební doba.
>>>Právnička navrhuje zrušit pracovní poměr ve zkušební
>>>době! Já s ní nesouhlasím. Co Vy?
>>Kdo je zodpovědný za řešení? Právnička nebo vy?
>Jenze já budu muset dělat přihlášky a odhlasky a
>eventuálně řešit zdravotní pojištění. Proč to dělat
>složitější než to je? Ten člověk u nás nechce pracovat, ale
>naštěstí přišel a chce to vyřešit a je mu jedno jakej
>papír si odnese.
Kdo je nadřízený právničky a kdo je nadřízený váš? Ať se dohodnou oni.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
19. 7. 2018 8:11
Dobrý den, prosím zkušenější o radu. Toto je 1. podobný případ, takže tápu. Pracovní smlouva se zaměstnancem byla uzavřena, proběhla vstupní lékařská prohlídka - proplacena a zaměstnanec obdržel čipovací kartu. Následující den se měl dostavit na pracoviště a zahájit práci. Nepřišel, neomluvil se, telefon nebere. V PS byla sjednána 3-měsíční zkušební doba.
Co s tím? Vznikl PP nebo nevznikl? Jak s pojištěním? Taky bychom potřebovali získat zpět tu kartu.
Prosím, poraďte.