Re: Přerušení služební cesty
Státní zaměstnanec může být vyslán na služební cestu na dobu nezbytné potřeby, a to i bez jeho souhlasu. Podmínky služební cesty určuje představený, tedy ten, kdo státního zaměstnance na služební cestu vysílá. Tyto podmínky jsou pro státního zaměstnance závazné, se změnou by musel souhlasit představený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 8. 2018 12:01
Dobrý den,
jsem zaměstnavatelem vyslána na služební cestu 170 km od místa výkonu práce a zároveň i místa mého pravidelného pracoviště. Služební cesta je 3-denní, kdy mám zajištěné a hrazené ubytování a snídani.
Otázka:
1) Musím akceptovat nabízené ubytování a snídani či mohu každý den po školení jet domů do místa bydliště a ráno se vrátit zpět na školení?
2) Pokud bych se vracela vždy na noc domů, musí mi zaměstnavatel proplatit veškeré náklady na cestu (tedy ne pouze první příjezd a poslední odjezd, ale i cesty mezi tím)?
Děkuji Vám předem za odpověď