Re: Zaúčtování fa místo daňového dokladu
:D děkuji. No bohužel, jak jsem psala, doklad už mám v KH za červen, mám ho tedy stornovat a podat následné KH? co myslíte?
nebo mám udělat dobropis k této faktuře s červencovým datem a vše zaúčtovat k červenci? a dát do KH do července?
Pokud máte vše správně zaúčtováno a provedla jste reverse charge, jediným problémem by mohla být křížová kontrola DPH v souhrnném hlášení (ne v kontrolním hlášení, to je pro tuzemská plnění), kde se odsouhlašuje to, co na vás vykazuje dodavatel, a co vy máte uvedeno ve svém souhrnném hlášení....a myslím, že v případě malých rozdílů se tím nikdo nezabývá...pokud by šlo o nezanedbatelné částky, prostě jen doložíte, že máte uvedeno v souhrnném hlášení za jiný měsíc než dodavatel...a tím to skončí...
odběratel nevyplňuje SH, vykáže v ř. 3 (4) a 43 (44) přiznání
Slováci vystavují DD k přijaté platbě i u zboží, tazatelka měla počkat až na konečnou fakturu a tu uvést v přiznání a KH, ale sankce by za to hrozit neměla
a jak jste DD k přijaté platbě účtovala, když jste neměla zboží?
Bohužel daňový doklad přišel zřejmě zároveň jako faktura, ta se ke mě ale nedostala, byla mi pouze řečeno, že zboží přišlo. Jedná se o částku cca 2 tisíce Kč (je toto zanedbatelná částka? nevím). Co mi tedy doporučujete udělat? Pořád nevím, jak se s tím vypořádat :(
Nemáme audit, děkuji za odpověď. účtování můžu případně opravit přes interní doklad, není to problém. Takže přijatou nulovou fakturu, kterou poslali s červencovým datem účtovat tedy nemám? mám si ji třeba jenom doložit k zaúčtovanému daňovému dokladu s poznámkou a vysvětlením?
a vše nechat tak jak mám? nechat v KH (a nepodávat následné KH?), tak jak to je?
Dovolím si, se vložit. Vím, že DD k zálohám na zboží běžně vystavují i např. z Itálie. Setkala jsem se z názorem - na §25 odst.1 ZDPH - že věta "pokud byl DD vystaven před 15.dnem měsíce......" znamená, že je potřeba vykázat v ř. 3 (43) i u přijetí daňového dokladu k zálohové platbě na zboží, pokud již byl vystaven. Já osobně se ztotožňuji s paní alli
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 8. 2018 8:49
Dobrý den,
v červnu jsme obdrželi zálohovou fakturu ze Slovenska, kterou jsem zaúčtovala jako zálohu. Následně jsme obdrželi daňový doklad k přijaté platbě (také v červnu), který jsem ale bohužel zaúčtovala jako fakturu. V červencovém KH mám tuto "fakturu" zahrnutou v oddíle A.2.
Teď jsme ale v červenci obdrželi od firmy fakturu na nulovou hodnotu.
Nevím, jestli mám daňový doklad, který jsem zaúčtovala jako fakturu, zrušit a zaúčtovat jako DD, nebo jak mám v této situaci postupovat?
Kdybych DD jako fakturu zrušila, v KH by to bylo vidět i plusem i minusem (jako storno) a následně zase plusem jako nový daňový doklad... musela bych tedy podat následné kontrolní hlášení?
A jak dále postupovat s fakturou, která nám přišla na nulovou hodnotu?
účtujeme v SAPu, proto je to tak složité.
děkuji za odpovědi...