Re: zaměstnání při evidenci na ÚP
To jste nedočetla ani odst. 1) písmeno a)?
Pokud byste dočetla tak byste věděla, zda to co Vám řekl uchazeč o zaměstnání má hlavu a patu. Nebo zda je to spatlanina několika věcí dohromady.
Opravdu jsem blbě četla, bylo to na stránce divně rozhozené. V hmotné nouzi tedy bude,protože bude i nadále veden v evidenci, ale říkal, že mu sníží dávky v hmotné nouzi. Že když ho teď "jednorázově"zaměstnáme na 20 hod., tak mu to nesníží. V tom odst. 1) písm.a) se ale mluví o 20 hod.měsíčně. Tak mi to asi neřekla úplně přesně. Jinak lze to jen na DPČ, že? Děkuji za Vaši trpělivost
OT. Pokud ho potřebujete, tak DPČ je dle mého názoru pro krátkodobé zaměstnání lepší. Zbytek ohledně dávek bych neřešila a nechala na něm. Snad jen, pokud je na ÚP veden jako uchazeč o zaměstnání a nebude mu vadit, že jste příliš proaktivní, ho seznámit s tím, že by měl
"oznámit krajské pobočce Úřadu práce výkon nekolidujícího zaměstnání bez ohledu na výši měsíčního výdělku nebo odměny při podání žádosti o zprostředkování zaměstnání nebo nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti. Ve lhůtě stanovené krajskou pobočkou Úřadu práce je povinen dokládat výši měsíčního výdělku nebo odměny,"
https://portal.mpsv.cz/sz/obcane/pravpov_uch
V dnešní stihomanské době aby se zaměstnavatel (nebo účetní zaměstnavatele) bál/a zaměstnance na něco zeptat. Tak by možná stačilo se zeptat, zda bude potřebovat vystavit od zaměstnavatele nějaké potvrzení, třeba pro Úřad práce v rámci nahlášení nekolidujícího zaměstnání, ...
Tak to je přesné s tím aby se člověk bál zaměstnance na něco zeptat. To jste mě pobavila:-) A ohledně té DPČ ke které se přikláním - za těch 20 hod. by dostal 2 000,- V tom nebude asi problém, že nebude mít nad 2 499,-Kč, že? Vím, že nesmí přesáhnout polovinu min.mzdy při evidenci na ÚP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
13. 9. 2018 12:31
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné zaměstnat člověka vedeného na ÚP nějakou formou pracovního poměru? Byl u nás pán, který prý musí po nějaké době evidence na ÚP oddělat 20 hod. aby mu nebyla snížena dávka v hmotné nouzi. Řekla mu to paní z ÚP-SSP. My bychom ho i potřebovali,ale o tomhle jsem teda nikdy neslyšela. Poradíte? Děkuji