Re: Dědictví a DAP
Do Přiznání k dani z příjmu FO se příjmy, osvobozené od dani z příjmu FO, neuvádí
Zákon o daních z příjmů
§ 38g
(3) V daňovém přiznání poplatník uvede veškeré příjmy, které jsou předmětem daně, kromě příjmů od daně osvobozených, ..
..................
Ale pozor na povinnosti, které stanoví ZDP v § 38v Oznámení o osvobozených příjmech fyzických osob (+násl.§)
Pro výše uvedené oznámení zpracovala finanční správa nepovinný tiskopis "Oznámení o osvobozených příjmech podle § 38v zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů ve znění pozdějších předpisů"
http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5252_2.pdf?201809151241
..................
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
14. 9. 2018 13:32
Dobrý den!
Prosím o informaci nebo odkaz na to, jak mám v DAP uvést dědictví po babičce - jedná se o (1) hotovost na účtu, (2) dluhy a (3) nemovitosti, které jsem hned po ukončení dědického řízení (v roce úmrtí) prodal. Jsou splněny podmínky par. 4 a 4a pro osvobození od daně.
Znamená to, že do DAP nebudu uvádět vůbec nic, co se týká dědictví?
Nebo mám všechny příjmy (hotovost v bance i peníze za prodej nemovistosti) uvést v příloze 2 jako ostatní příjem dle par. 10, kde před slovní popis uvedu "G" (a do sloupce "Kód" napsat "n", i když nemovitost je již prodána?).
Nebo mám uvést "G" jen pro hotovost v bance pro pro prodané nemovitosti použít "B"? Kam mám potom napsat, že prodej nemovitosti je osvobozen od daně?
Děkuji.