Re: Auto na IČO_silniční daň
Před několika lety (cca 5 lety) jsem byla nemocná, na FÚ mi bylo řečeno, že nemusím za tuto dobu platit sil.daň protože jsem vozidlo nepoužívala, nevykazovala jsem ho tedy v danové evidenci, auto bylo na IČO a byla jsem plátcem DPH. Nevim zda je to v současnosti jinak.
Re: Auto na IČO_silniční daň
Byla jste nemocná a pravděpodobně jste po dobu nemoci nepoužívala vozidlo k výdělečné činnosti. Proto jste neměla povinnost placení silniční daně.
To ale není případ tazatelky. Psala, že vozidlo používá - vozí v něm prádlo (v souvislosti s prádelnou). Zda má vozidlo zaevidováno v obchodním majetku dle zákona o dani z příjmu, je pro silniční daň irelevantní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 9. 2018 12:53
Dobrý den mám auto na ičo, nevedu ho v účetnictví ( jednoduché úcetnictví , nemusím mít zatím eet) ani nevykaziji jízdy, nejsem plátce dph , občas v něm vezu prádlo. (Mám prádelnu) . Musím se přihlásit k silniční dani ? Děkuji za info .