GDPR Počet zaměstnanců je osobní údaj?
Nedomnívám se, že by byl počet zaměstnanců osobní údaj ve smyslu GDPR viz jeho čl. 4/1.
Tazatel asi chce odhadnout, zda budete řešit zakázku kmenovými zaměstnanci nebo si sjednáte subdodávku.
Řešte spor s personálním oddělením s vedením společnosti s tím, že takto můžete přijít o zákazníky.
Hezký den!
Re: Počet zaměstnanců je osobní údaj?
Počet zaměstnanců a hrubé mzdy bez OON se píšou do každého "hloupého" statistického výkazu - jak se s tímhle popere Vaše personální oddělení? :-)
Počet zaměstnanců není osobním údajem. Napište písemnou informaci vedení společnosti, požádajte o sdělení konkrétního zákonného důvodu (§ zákona) a sdělte jim co je ve hře pokud tyto údaje neuvedete. Napsané to má někdy větší váhu, než když jde jen o ústní informaci (tou se nikdo moc nezabývá...).
Odbočím - ale týká se též GDPR - odškodnění pracovního úrazu, doklady na Kooperativu jako vždy - ejhle, včera v poště dvoustránkové lejstro s popisem "že zpracovávají zaslané doklady, jak dlouho je budou archivovat a co musíme jako zaměstnavatel o tom říct zaměstnanci". Kdyby to aspoň přišlo do datovky, ale ne - papír, 2 x A4 + obálka - a to nemluvím o poštovném!
A když podle došlého lejstra informuji zaměstnance, tak ten mi říká "ale oni mi to poslali taky" ... takže asi tak.
Hezký den a pevní nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
25. 9. 2018 15:18
Dobrý den, mám pocit, že se už asi všichni zbláznili. Pracuji v obchodním oddělení a čas od času se stává, že poptávající chce do naší nabídky uvést i celkový počet našich zaměstnanců a z toho počet dělníků a THP. Pořádala jsem tedy naše personální oddělení o tato čísla a bylo mi sděleno, že to, co požaduji je osobní údaj a že nemohou tyto informace poskytovat komukoliv. Tak se divím s otevřenou pusou. Já jsem nechtěla žádná jména, ale jen čísla.