Re: Sleva na pracujícího studenta
A proto se ji taky ptám, zda manžel dcery pracuje, abych ji mohla odpovědět, zda má na daňové zvýhodnění nárok. Ale je to další z tazatelů, co napíše dotaz a o víc se nestará ......Pořád píšu, když nemáte čas odpovědět na doplňující otázku, dotaz nepokládejte, obíráte nás tím o čas.
Re: Sleva na pracujícího studenta
Dobrý den, manžel dcery pracuje, ale dcery příjem za rok přesahuje částku 68.000 a tak manžel na daňové zvýhodnění nemá nárok. Může v tomto případě uplatnit rodič? Ano, jedná se mi o slevu na dani za vyživované dítě, dcera studuje, denní studium, a je jí do 26 let.Dekuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 10. 2018 5:50
Dobrý den, prosím o radu: dcera studuje VŠ, v srpnu se vdala, ale stále bydlíme ve společné domácnosti. V zákoně jsem našla podmínku uplatnění nároku na slevu u manžela, že dcera nesmí mít příjem za kalendářní rok přesahující 68.000 Kč. Dcera tuto hranici přesahuje, tzn. že manžel si slevu na dani uplatnit manžel nemůže. Můžu v tomto případě uplatnit slevu jako rodič na studenta? Nikde jsem nenašla podmínku o výši ročního výdělku dcery, pokud se jedná o slevu na dani za studenta pro rodiče. Děkuji.