Re: Konečná vyúčtovací faktura
Můj SW eviduje i v DE zálohy, podobně jako v účetnictví. Takže já bych nulovou vyúčtovací fakturu musela proúčtovat, aby mi nevisela nezúčtovaná záloha.
Kdyby jste auto hradila na více záloh, také byste musela proúčtovat, ať dostanete konečnou částku za auto.
A poslední důvod - zařazením do užívání se Vám musí cena auta dostat na řádek 47 přiznání k DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
23. 10. 2018 7:50
Dobrý den,
prosím o radu.Vedeme DE, jsme plátci DPH, nakoupili jsme auto na firmu, byla nám vystavena zálohová faktura poté 1 daňový doklad s vyčíslením DPH a potom daňový doklad vyúčtovací faktura, kde je vyčíslená částka a od ní odečtená záloha, takže faktura je nulová. Volala jsem do Autobazaru a paní mi říkala, že do KH si dávají ten 1 daňový doklad. Takže mám v účtu zálohovou fakturu bez DPH, potom ten 1 daňový doklad, který mi jde do KH a DPH a chci se zeptat musím si do programu zaevidovat i tu poslední fakturu nebo stačí jen když si ji založím. v podstatě nemá vliv na nic..
Děkuji za odpověď.