Podnikání- rady zkušených podnikat x ne?

• (neregistrovaný)

6. 12. 2005 13:39

Dobrý den, rád bych založil toto forum, jsem 22 letý občan tohoto státu a stojím před těžkou otázkou v současné době zaměstnanec, ale od ledna 2006 bych se chtěl stát OSVČ a založit si nějakou malou firmu, mám dobré nápady, a připravuji si projekty( podnikatelské záměry) ve kterých bych chtěl začít.Proto prosím o radu Všechny lidi co podnikají ať už jsou ty rady pozitivní a nebo negativní...Vím že tohle téma je hodně rozporuplné lidem kterým se daří a jsou spokojeni asi budou podnikání schvalovat , lidé kteří neprosperují krachují nebo se jim nedaří mě asi budou odrazovat a to je i jedním z důvodů proč jsem toto téma založil.....Zajímají me všechny nástrahy ale samozřejmě i radosti (pokud vůbec nějaké jsou).Jde o to že můj otec podniká je to jeden z těch podnikatelů kterým se sice moc nevede...remcá a říká abych nepodnikal že v našem státě je to na nic a podobně...Dost mě od toho i odrazuje a neustále mi nadhazuje to že dnes už není ta správná doba začít že všeho tu je mraky a stát se o ty malé živnostníky nestará moc dobře ba naopak....Takže z rodinné strany podpora k tomu není žádná ba naopak....Už odmalička jsem měl k tomuhle sklony hrozně mě bavilo něco "podnikat" sledoval jsem trendy a podobně činnosti kterými se zabývá jsou většinou obchodní (Obchodní zástupce, obchodní manager, teď sice vedoucí prodejny nábytku ) ale i tak mi něco chybí prostor projevit se a ukázat jestli je něco ve mě a to je důvod který mě táhne...je to takovej můj sen od asi 15 let stát se podnikatelem a být aspoň malinko "úspěšný"Nechci vydělávat miliony ani statisíce.Chci zajistit sebe a svou přítelkyni abychom se měli aspoň průměrně jako je údajný průměr v naší malé zemi.Proto prosím Všechny lidi o poznatky, radu, diskusi a především i klidně vyměním pár E-mailů či diskusí na toto téma...Rád si přečtu příběhy podnikatelů popřípadě věci na které si dát pozor a jak třeba nesprávně odstartovat ten začátek "nového" života?!Děkuji předem Vláďa.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).