Re: Technicko-výrobní dokumentace-majete
Tu knihu mám, ale stejně tápu…co to teda vlastně je "technicko-výrobní dokumentace"...je to ocenitelné právo, nebo jsou to nehmotné výsledky výzkumu a vývoje ? V knize je spousta termínů...předměty z práv průmyslového vlastnictví (vynálezy, patenty,průmyslové vzory, užitné vzory, ochranná známka, zlepšovací návrh), pak různé druhy licencí, projekty, programové vybavení, jiné poskytované technické nebo jiné hospodářsky využitelné znalosti, know-how, výrobní postupy, návody k výrobě, atd atd....takže jsem zase na začátku….:o))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2018 10:48
Kupujeme od dodavatele technicko-výrobní dokumentaci pro výrobu konkrétní součásti určitého výrobku. Cena přesahuje hranici pro nehmotný majetek. Jde v každém případě o nehmotný majetek (nehmotné výsledky výzkumu a vývoje, daňový odpis 36 měsíců), nebo mohu použít časové rozlišení a rozpustit náklad po dobu, kterou si sám stanovím ? Existuje nějaký článek, který srozumitelně řeší, co všechno jsem povinen účtovat jako dlouhodobý nehmotný majetek ?
Děkuji