Re: Prohlášení poplatníka - více PP
Prohlášení poplatníka se podepisuje pro zaměstnavatele a ne pro jednotlivé pracovněprávní vztahy, tak že podle mne, když podepíše prohlášení poplatníka, tak tento podpis trvá po celou dobu, co je u tohoto zaměstnavatele zaměstnán a j jedno, jestli na PP, DPČ nebo DPP, obzvlášť, když se tyto vztahy překrývají..
To si myslím právě taky, ale našla jsem tu pár diskuzí, že pokud skončí 31.5. HPP a od 1.6. je na DPP, že se podepisuje dvakrát. Hodinu sedím u ZDP a nemůžu nic k tomu najít. Pokud u nás třeba skončí v lednu a nastoupí v září, dávám podepsat, prostě se skončí evidence, i tak to máme v programu nastaveno. Jinak nevím, jak bych to u 30ti lidí hlídala, protože systém má prohlášení pod zaměstnancem a ne u pracovního poměru...
>>>>Prosím, pokud máme ve firmě zaměstnance, kteří mají
>>>>DPP a pak 2*DPČ a smlouvy se časově překrývají -
>>>>např.
>>>>DPP 1.1. - 5.5., DPČ1 28.4. - 15.9., DPČ 2 5.6. -
>>>>31.12. - je potřeba mít ke každému pracovnímu poměru
>>>>prohlášení?
>>
>>Prohlášení poplatníka se podepisuje pro
>>zaměstnavatele
>>a ne pro jednotlivé pracovněprávní vztahy, tak že
>>podle mne, když podepíše prohlášení poplatníka, tak
>>tento
>>podpis trvá po celou dobu, co je u tohoto
>>zaměstnavatele zaměstnán a j jedno, jestli na PP, DPČ
>>nebo DPP,
>>obzvlášť, když se tyto vztahy překrývají..
>
>To si myslím právě taky, ale našla jsem tu pár
>diskuzí, že pokud skončí 31.5. HPP a od 1.6. je na DPP, že se
>podepisuje dvakrát. Hodinu sedím u ZDP a nemůžu nic k
>tomu najít. Pokud u nás třeba skončí v lednu a
>nastoupí v září, dávám podepsat, prostě se skončí evidence, i
>tak to máme v programu nastaveno. Jinak nevím, jak
>bych to u 30ti lidí hlídala, protože systém má prohlášení
>pod zaměstnancem a ne u pracovního poměru...
Ty diskuse s tímto názorem se myslím týkaly toho, že jeden den přestává být zaměstnavatel zaměstnavatelem a končí i platnost podpisu prohlášení a následný den se jím zase stane, tak se podepíše znovu. Nevím, jaký máte program na mzdy. Můj mi umožňuje u jednoho zaměstnance několik pracovněprávních vztahů najednou pod jením číslem pracovníka a tím pádem se mi všechny základy daně sečtou a uplatní se u všech podpis prohlášení. Jednotlivé pracovněprávní vztahy se mohou nezávisle na sobě ukončovat a další přidávat podle potřeby, ale podepsané prohlášení se vyplňuje pouze při zadání člověka v osobní kartě a platí pro všechny vztahy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
22. 11. 2018 18:22
Prosím, pokud máme ve firmě zaměstnance, kteří mají DPP a pak 2*DPČ a smlouvy se časově překrývají - např. DPP 1.1. - 5.5., DPČ1 28.4. - 15.9., DPČ 2 5.6. - 31.12. - je potřeba mít ke každému pracovnímu poměru prohlášení? Prosím o paragraf. Protože v zákoně o DP je, že se prohlášení podepisuje do 30ti dní do nástupu do firmy, tj. ne začátkem pracovního poměru, což by odpovídalo jen DPP. Systém nám navazuje prohlášení na ukončení evidence ve firmě a ne na ukončení pracovního poměru.
Díky za paragraf kdy končí uplatnění prohlášení.