Re: Šikana na pracovišti?
Protože máte pracovní poměr na dobu určitou, píšete že do konce roku, tak váš pracovní poměr skončí přesně podle pracovní smlouvy uplynutím sjednané doby bez ohledu na nemoc. Pracovní neschopnost skončí až ji lékař ukončí zase bez ohledu na to, jestli máte nebo nemáte zaměstnavatele. Nemocenské dávky bude OSSZ vyplácet po dobu PN.
Váš pracovní poměr skončí uplynutím doby určité. Pokud budete ještě v té době v neschopnosti, nahlaste si na své ZP nemoc po skončení zaměstnání. Jestliže o vás budou na jiném pracovišti ještě stát, můžete po ukončení neschopnosti uzavřít nový pracovní poměr.
Děkuji moc a je možné se proti tě "šikaně" nějak bránit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2018 8:27
Dobrý den,
od ledna pracuji u jedné jistě firmy, kde se k mé osobe dějí již delší dobu divné věci. Chodím do práce, protože mě to jací a abych si vydělala peníze a ne, abych někomu lezla do zadku a donasela na druhé. Tím že to nedělám se dějí věci ve stylu ztraceni se mých přidělených předmětů a vždy se tak děje, kdy na daném místě není kamera, vedoucí se mnou jedna ve stylu "Ty vole, to si že mě děláte předěl...." jelikož mám smlouvu do konce roku a nikdo se nevyjádřil, zda mi jí prodlouží, či ne, kontaktovala jsme jim jiné pracoviště, že bych ráda přešla v rámci jednoho podniku. To jsem sděla své nadřízené a řekla mi, že mi v tom bránit nebude. Načež po dvou dnech mi z pracoviště volalo, že má základě referenci od mojí nadřízené se rozhodli mě neprijmout. Na to mi moje nařízena řekla, že se postarala o to abych si u firmy už nikdy neskrtla. Můžu se nějakým způsobem bránit? Do toho se mi stal ještě úraz, kdy mi lékař oznámil, že se jen tak do práce nepodívam. Jak je to pak s výpovědi a neschopenkou? Dekuji