Re: Zdravotni pojisteni a minimalni zakl
Myslím, že jste povinni to strhnout a odvést za ni vy. Navic na hlášence na zdrav.pojištění musí být za ní uveden základ 7.185,- a k němu odvedeno pojistné ve výši Kč 970,-.
Podívejte se zda máte v programu správně nastavenou čásktu minimální mzdy, když Vám to počítá jakýsi nesmysl.
Re: Zdravotni pojisteni a minimalni zakl
Pokud máte již mzdu hotovou tak ať Vám to vyplatí v hotovosti, jinak jí to můžete srazit i ve výplatě do zvláštní kolonky - ostatní srážky nebo tak něco. Nezdá se mi že by to program počítal podle toho zkráceného úvazku. Obraťte se na někoho z vašeho účetního programu a poraďte se sním. Pokud má zkrácený úvazek,tak to budete dělat každý měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2005 11:13
Jak je to prosim s minimalnim zakladem ZP? Pani pracuje na
DPC na 20 hodin v tydnu a ma zazadano o starob.duchod. Ted ji vychazi HM 4355 Kc.
Zadala jsem v pocítaci dopocitani do minimalniho ZP a objevila se mi tam podivna castka 6467 Kc.
Tim padem ted ZP vychazi:
Zamestnavatel 392 Kc.
Ona 482 Kc
Celkem tedy 874 Kc.
Dle meho bych ji mela rict,aby si doplatila zbytek do 970 Kc., coz je 96 Kc. Je to tak pravda?
Nebo to musime zaplatit za ni my jako firma? Pak bych ji to musela strhnout jako srazku?