Re: Evidence skutečných majitelů -účetni
Najít si na konzultace jinou daňovou kancelář.
https://issm.justice.cz/dalkovy-pristup/info
Kdo je oprávněným subjektem
Oprávněné subjekty, tj. ty, jimž se umožní dálkový přístup, vymezuje § 118g odst. 3 rejstříkového zákona. Dálkový přístup tak bude umožněn:
i. povinné osobě podle zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu v souvislosti s prováděním identifikace a kontroly klienta, ..
Zákon č. 253/2008 Sb. o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu
§ 2 Povinné osoby
(1) Povinnou osobou se pro účely tohoto zákona rozumí
e) auditor, daňový poradce a účetní,..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 12. 2018 8:18
Dobrý den, prosím o radu k tolik diskutovanému tématu. Chápu, kde zaregistrovat a zapsat skutečné majitele. Jedna věc mi ale není jasná. Já jako účetní několika firem jsem povinná osoba (?) a musím tedy do rejstříku nahlížet (?). Jakým způsobem a hlavně prosím o odkaz, kde se případně mám registrovat, co k tomu potřebuji a jaké povinnosti mi z toho plynou. Daňová kancelář mi tvrdí, že jako účetní se nikam registrovat nemusím, že to jenom úřady a státní instituce budou nahlížet, takže vůbec nevím, co dělat...
Moc děkuji