Re: DPP
Předpokládám, že odměna za listopad byla zúčtována ve mzdách listopadových a odměna za prosinec bude zúčtována ve mzdách prosincových, tak že se nebude jednat o součet odměn v jednom zúčtovacím období.
Daň z odměny nebudete odvádět v prosinci, ale v lednu, po zúčtování mezd prosincových a odměna vyplacená za prosinec v prosinci bude vyplacena jako záloha na prosinec a po zúčtování prosincových mezd bude k výplatě 0.
Pro tazatele - raději doplňte informace. Co přesně k zúčtování odměny je uvedeno v uzavřené dohodě o provedení práce? Že bude odměna zúčtována po ukončení prací? Nebo že část odměny bude zúčtována ve výplatách za listopad a část odměny bude zúčtována ve výplatách za prosinec? Neptám se na vyplacení odměny z DOPP, ale na zúčtování odměny z DOPP.
Já tomu rozuměla tak, že když byla odvedena srážková daň za listopad v prosinci, tak snad muselo proběhnout za listopad zúčtování. Proč by odváděli daň, když by to byla případně záloha na prosinec?
>>>>Dobrý den,
>>>>máme pracovníka se kterým byla uzavřezna DPP. Na
>>>>základě této dohody má pracovník obdržet 8.000,-- v
>>>>listopadu a 8.000,- v prosinci.
>>>>Za listopad obdržel odměnu začátkem prosince i byla
>>>>odvedena daň zvláštní sazbou daně. Teď se mi jedná o
>>>>prosinec. Myslíte když mu tu odměnu za prosinec
>>>>vyplatím
>>>> k poslednímu i k tomuto datu odvedu daň, tak to může
>>>>být bráno, že v měsíci obdržel na DPP víc než
>>>>10.000,--a musela bych odvádět i SP a ZP?
>>>>Děkuji
>>
>>Pro tazatele - raději doplňte informace. Co přesně k
>>zúčtování odměny je uvedeno v uzavřené dohodě o
>>provedení práce? Že bude odměna zúčtována po ukončení
>>prací?
>>Nebo že část odměny bude zúčtována ve výplatách za
>>listopad a část odměny bude zúčtována ve výplatách za
>>prosinec? Neptám se na vyplacení odměny z DOPP, ale
>>na
>>zúčtování odměny z DOPP.
>>
>Já tomu rozuměla tak, že když byla odvedena srážková
>daň za listopad v prosinci, tak snad muselo proběhnout
>za listopad zúčtování. Proč by odváděli daň, když by
>to byla případně záloha na prosinec?
Dobrý den, děkuji za odpovědi.
Ano, zúčtování odměny bylo provedeno za listopad k 30.11. a zrovna tak za prosinec bude zúčtování provedeno k 31.12.
Vyplata za listopad byla vyplacena tuším 5.12., ale mysleli jsme si, že ten prosinec bychom vyplatili k 31.12. Jde mi o to aby nějaká případná kontrola to nevzala tak, že v prosinci vlastně překročila dohoda 10.000,--, když bylo vylaceno 8.000- za listopad a 8.000,- za prosinec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
27. 12. 2018 12:49
Dobrý den,
máme pracovníka se kterým byla uzavřezna DPP. Na základě této dohody má pracovník obdržet 8.000,-- v listopadu a 8.000,- v prosinci.
Za listopad obdržel odměnu začátkem prosince i byla odvedena daň zvláštní sazbou daně. Teď se mi jedná o prosinec. Myslíte když mu tu odměnu za prosinec vyplatím k poslednímu i k tomuto datu odvedu daň, tak to může být bráno, že v měsíci obdržel na DPP víc než 10.000,--a musela bych odvádět i SP a ZP?
Děkuji