Re: Komu mzdu zeměřelého zam-ce,není man
Účet možná existuje, ale třeba už je zablokován. Zkusit se to může.
Nedělala bych to. Neposílala bych žádnou mzdu ani nic jiného na bankovní účet, který určil zaměstnanec k zasílání mzdy.
Nevíte, co se s penězi na bankovnim účtu bude dál dít a může se stát, že je po zaměstnavateli po ukončení dědictví bude požadovat oprávněný dědic.
Nejdřív se musíte domluvit s notářem. Třeba už ví jeho partnerka kdo dědictví projednává, určitě je dědicem jeho dcera. Já jsem v podobném případu peníze na účet poslala, ale jen na přímý pokyn notářky (mne samotnou by to ani nenapadlo, chtěla jsem postupovat tak jak bylo v první odpovědi). Určitě neposílejte výplatu na účet bez vědomí notáře, který dědictví projednává.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
8. 1. 2019 8:29
Dobrý den, prosím, zemřel zaměstnanec, který nebyl ženatý, přítelkyně od něho před smrtí odešla i s jejich 5-letou dcerou. Prosím, komu vyplatit jeho poslední mzdu? Vím, že je to možné pouze v hotovosti a jen v případě, že sdíleli společnou domácnost - tu ale nesdíleli. Vůbec si nevím rady. Moc děkuji za pomoc.