Re: DPH, Kontrolní hlášení
Když si nahraju do EPA zpět KH za 10/2018, tak tam v tom výčtu faktur opravdu tyto 3 faktury nejsou a žádnou chybu mi to nehlásí ani teď, už se mi několikrát stalo, že když mi chybělo DIČ tak mi to chybu zahlásilo a teď nic.¨
Co tedy v tomto případě mám dělat?
dávno ty kontroly nejsou v EPU jak byly. pokud nejsou v hromadném A5 jak píšu výše bez DIČ, tak dodatečné DPH a následné KH
Musíte tam ty faktury doplnit. Následné KH, zařadit faktury do správného oddílu, vyplnit jako reakci na výzvu, doplnit číslo výzvy.
EPO Vám nemůže kontrolovat, jestli máte zahrnuté všechny faktury. Musíte zjistit, jak pracuje Váš SW. Jestli nemáte uvedené DIČ, tak to správně zařadil do A5, i když to je nad 10 tis.
přece když si otevřete soubor co jste poslali KH, tak musíte vidět, že jsou položkově v A4 nebo hromadně bez dič v A5, stejně tak musí být v ř. 1 DPH, to jde taky zkontrolovat. nechápu v čem je problém.pokud nebyly v DPH ani KH tak to musíte opravit, odběratel si zřejmě udělal odpočtu a u vás FÚ nevidí odvody
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2019 9:47
Dobrý den,
přišla mi od FÚ výzva ke změně, doplnění nebo potvrzení údajů na kontrolní hlášení za 10/2018.
Znění: Daňový subjekt v oddílu A.4. kontrolního hlášení nevykázal za výše uvedené období hodnotu uskutečněných zdanitelných plnění, která by odpovídala hodnotě přijatých zdanitelných plnění s místem plnění v tuzemsku vykázaných plátcem v oddílu B.2. kontrolního hlášení za období listopad 2018, který identifikoval daňový subjekt v kolonce DIČ dodavatele. Výše popsaný nesoulad byl zaznamenán u ev. č. daňového dokladu:
Faktury, které jsou v seznamu vypsány jsou v DUZP 31.10.2018 tudíž jsou v DPH a KH v 10/2018.
Jedná se mi o to, že když jsem tvořila DPH a KH za 10/2018, žádná chyba EPU nebyla, tvářilo se všechno v pořádku.
Teď ale když mi přišla ta výzva, tak jsem zjistila, že v kontrolním hlášení v podobě PDF, které si tisknu pro sebe v tom výčtu faktur, tyto faktury nejsou.
Když jsem pátrala dále, proč je tomu tak, zjistila jsem, že fakturám 3/4 které jsou v seznamu na potvrzení nebo doplnění údajů nemají přímo ve vydané faktuře v kolonce DIČ nic vyplněné. DIČ je prázdné.
Když jsem se podívala na výčet dokladů v DPH u nás v systému, tak tam tyto faktury jsou uvedeny, v KH v systému je mám také uvedeny.
Jak tedy postupovat? Jsou tyto faktury promítnuty do KH, nebo ne?
Částka základu DPH a kontrolní hlášení obě sedí.
Co mám v tomto případě dělat? Děkuji moc za odpověď.
Skuhrovcová Eliška