Re: Poskytnutí služby do EU neplátci
Děkuji moc. Vystavila jsem na služby zálohovou fakturu, protože je chceme uhradit předem, a vystavila jsem ji na částku bez DPH. Anglický odběratel mi napsal, že není registrovaným plátcem DPH, a že musíme přidat DPH v naší faktuře. Musím je nějak přesvědčovat, že se musí zaregistrovat k DPH u nich, nebo mě to nemusí zajímat a prostě vystavím fakturu bez DPH?
Re: Poskytnutí služby do EU neplátci
Děkuji paní Allli. Co se týká uskutečnění zdanitelného plnění, jsem povinná dle § 24a ZDPH přiznat plnění z přijaté částky a zahrnout do přiznání k DPH ve výši přijaté zálohy v měsíci, kdy jsme úplatu přijali? I když se jedná o služby, které budou provedeny až v průběhu celého letošního roku? Pokud se zaregistruje a dodá DIČ, tak taktéž v SH?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
9. 1. 2019 10:40
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na poskytnutí služby pro neplátce DPH, podnikatel v Anglii. Jsme s.r.o., plátce DPH, a poskytujeme mu inzertní služby v časopise. Budu fakturovat dle § 9 odst. 1 bez DPH, místo plnění Anglie, přičemž on by se tam měl zaregistrovat k DPH? Pokud mi dodá daňové číslo, budu uvádět v přiznání na řádku 21 a současně v souhrnném hlášení, pokud nedodá, budu uvádět v přiznání na řádku 26?
Děkuji za řadu.