Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2019 14:44
Dobrý den,
dne 2.12.2018 jsme koupili do s.r.o. kopili vozidlo, podepsali úvěrovou smlouvu s UniCredit Leasing (36 měsíců) a 4.12.2018 jsme dostali informaci o vyplacení úvěrové částky dodavateli vozu a vozidlo bylo zaregistrováno. V úvěrové smlouvě se píše, že čerpání úvěru a první splátkové období začíná dnem převzetí předmětu financování (4.12.2018). Dne 14.12.2018 jsme obdrželi předpis splátek, kde 1. splátka byla splatná do 3.1.2019. Vzhledem k vánočním svátkům jsem splátku zaplatila již 17.12.2018. Nyní jsem si ve splátkovém kalendáři všimla větičky, že první splátkové období úvěru začíná prvním dnem v měsíci následujícím po měsíci vyplacení úvěru - tzn. 1.1.2019. Teď jsem znejistěla do jakého období zaúčtovat úroky z úvěru a částku za pojištění vozu, které jsou součástí splátky. Do prosince nebo do ledna 2019?
Vozidlo již od 4.12.2018 normálně jezdí, tak bych předpokládala, že pojištění je náklad už prosincový a úroky asi také, ale úvěr dělám poprvé a nerada bych hned na začátku udělala něco špatně.
Předem děkuji za radu.