Re: Snížení odpočtu DPH
Nic Vás nenapadá? Co kdybyste dostali doklad k zaúčtování až v lednu 2019? Kdy uplatníte odpočet DPH?
Re: Snížení odpočtu DPH
To bych automaticky uplatnila v lednu 2019. Uplatním ho i v tomto případě, datum vystavení a DUZP bude stejné jako na dokladu - tím pádem mi zůstane v roce 2018 a datum DPH zadám leden. SW mi toto umožňuje a mimo to ještě nemáme zpracováno a ukončeno DPPO 2018 (máme i odklad do 30.6.). Jen si ohlídám DPH z pohledu závěrkových operací.. děkuji Vám za navigaci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2019 14:08
Dobrý den,
prosím o radu a informaci, zda-li to vůbec lze. V prosinci nám vychází nadměrný odpočet DPH, což jsme neradi a chtěli bychom se dostat do daňové povinnosti. Vím, že DPH si mohu uplatnit 3 roky zpět. Tak se ptám, mohu si přijatou fakturu (zboží dodané v prosinci, vyfakturováno v prosinci) přesunout do ledna 2019 z pohledu DPH? Jakým způsobem bych to měla udělat aby mi věcně zůstala ve 2018? Předem děkuji za jakékoliv reakce a přeji pěkný den...