Re: evidence na ÚP
Uzavření DPP vylučuje evidenci na ÚP bez ohledu na vyplácení podpory nebo ne.
Jak se evidence na ÚP počítá na důchod je uvedeno na stránkách ČSSZ v publikaci pro důchodce
b) Doba v evidenci úřadu práce
Započítá se do potřebné doby pojištění vždy, pokud člověk pobíral podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci. Jestliže některou z těchto podpor už nepobírá a je dlouhodobě v evidenci
úřadu práce, započítají se maximálně tři roky. Tato doba tří let se zjišťuje zpětně ode dne vzniku nároku na důchod. Doba, po kterou podpora v nezaměstnanosti nebo podpora při rekvalifikaci nenáležela
před dosažením věku 55 let, se započítává v rozsahu nejvýše jednoho roku.
Doba, po kterou se podpora v nezaměstnanosti neposkytuje z toho důvodu, že osobě vedené v evidenci uchazečů o zaměstnání přísluší odstupné, odbytné nebo odchodné, je od 1. 1. 2014 hodnocena jako
doba poskytování podpory v nezaměstnanosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2019 14:49
Můžete mi prosím někdo poradit..pokud budu vedena na ÚP 1/2 roku bez naroku na podporu /vyplaceno odstupné/ a potom 11 měsíců s vyplácením podpory, jaká doba se mi bude započítávat jako odpracovaná na důchod? a ještě jedna otázka DPP nemůžu mít uzavřenou po celou dobu evidence nebo jen po tu dobu co je mi vyplácena podpora? Děkuji Vám.